Strandstien - 4 km rute

Afstand: 0.30 Km

Oplev Fredericias smukke kyststrækning fra den 4 km lange rute Strandstien.

Langs stranden fra midt- til nordbyen

Oplev Fredericias skønne natur langs kysten via Strandstien, en 4 km lang ruten. Strandstien går fra Gammel Havn langs Fredericia Vold og Østerstrand til Hyby Strand, den nordlige del af Østerstrand. Hele ruten har asfalt eller hårdtstampet grusbelægning, og kræver ingen særlige forudsætninger, og stien er markeret undervejs.

4 km med masser af oplevelser

På den 4 km lange sti har du mulighed for at opleve Lillebælts flotte kyst, dele af Fredericias historie og skøn natur. Strandstien tager dig forbi Kastellet og Krudttårnet samt Fredericias nye Sundhedshus. På den lange strækning langs Østerstrand kommer du forbi Fredericias anlagte bystrand med Havfruefløjterne og cirkelbroen. Her kan du tage en pause ved promenaden eller købe forfriskninger hos Urbania Beach Bar.

Herefter går stien nordpå mod den nordlige del af Østerstrand også kaldet Hyby Strand. Her kan du nyde en mere vild kystnatur med strandeng og sumpområder. 

Strandstien ender ved den nordlige del af Hyby Strand, hvor stien grænser op til det store natur- og militærområde Fælleden. Det er tilladt at færdes frit på Fælleden men vær opmærksom på afmærkninger og afspærringer i forbindelse med militære øvelser.

Nyd Lillebælt

På hele turen på Strandstien går du langs Lillebælts Kystlinje. Hele kystområdet er en del af Naturpark Lillebælt, Danmarks største naturpark. Undervejs kan du være heldig at spotte et marsvin, den lille hval som lever i bæltet. Lillebælt har en af verdens største bestande af marsvin, så hold øje med vandoverfladen!

Både Østerstrand og Hyby Strand er Blå Flag badestrande, så du kan nemt kombinere din tur på Strandstien med en badetur i Lillebælt.

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#visitfredericia

 Opdateret af: Destination Trekantområdet – VisitFredericia  | turisme@fredericia.dk
Løber løber tur langs Østerstrand og Hyby strand på ruten Strandstien. Det er forår. hun løber med ryggen til kameraet. Fotograf: @madsostergaard / MoeMent Photo Copyright: @madsostergaard / MoeMent Photo
Strandstien - 4 km rute Fotograf: VisitFredericia
Strandstien - 4 km rute Fotograf: VisitFredericia