Havfruefløjterne ved Østerstrand

Afstand: 1.04 Km

Badeanlægget Havfruefløjterne på Østerstrand giver mulighed for en tryg badeoplevelse.

En tryg badeoplevelse

Østerstrand finder du badeanlægget Havfruefløjterne, der er verdens første badeanlæg for synshandicappede. Anlægget er skabt i samarbejde mellem Fredericia Kommune og Dansk Blindesamfund og var oprindeligt tiltænkt svagtseende og blinde.
 
Anlægget kan dog bruges af alle, der ønsker særligt trygge baderammer.

Anlæggets udformning

Havfruefløjterne består af en række lange pæle af stål som over og under vandet danner et sneglemønster. Mellem hver stålpæl er der monteret et reb, som leder badegæsten trygt og sikkert rundt i vandet og tilbage til stranden igen.
 
Havfruefløjterne er et orienteringsværktøj i vandet og giver mulighed for at bade og opleve havet på lige fod med andre badende.

Information til badende

Vær opmærksom på, at anlægget ikke er indrettet til badning på egen hånd. Synshandicappede og andre brugere skal ledes under badning. Havfruefløjterne er ikke egnet til kørestolsbrugere, men der er fin mulighed for tilgang med kørestol til andre af strandens faciliteter Find mere information her!
 
Husk at ansvaret altid er dit eget, - også når der er livreddere på stranden! Læs Trygfondens vejledning til en sikker badetur her!

Placering mindsker støj

Badeanlægget er placeret et stykke fra cirkelbroen i den sydlige ende af Østerstrand, hvor der er anlagt opholdsareal. Den lidt afsidesliggende placering på stranden er efter Dansk Blindesamfunds eget ønske og skal være med til at undgå støjen fra de andre badegæster. Dette gør, at brugerne af Havfruefløjterne kan orientere sig og opnå en øget fortrolighed med havet uden for mange lyde og forstyrrelser.

Et kunstværk med funktion

Havfruefløjterne er skabt med inspiration fra kunstretningen "land art", hvor kunsten er skabt af og står som en integreret del af sine naturomgivelser. Ud over at være et badeanlæg, er Havfruefløjterne derfor også en flot kunstinstallation, der står i vandet hele året rundt som en integreret del af stranden. Besøg Østerstrand og Havfruefløjterne og oplev, hvordan anlæggets udtryk ændrer sig efter årstid og påvirkes af vind og vejr.
 
Fordi Havfruefløjternes stålpæle er udstyret med LED-lys i toppen, kan anlægget også opleves i mørke, og her ses snegleformen tydeligt.

Havfruefløjterne får sit navn

Badeanlægget hed oprindeligt badesneglen, opkaldt efter anlæggets sneglemønster, men fik et mere fantasifuldt navn, efter en gruppe børnehavebørn havde besøgt anlægget og konstateret, at pælene lignede havfruefløjter. Det syntes folkene bag projektet var så herligt, at de ændrede navnet til Havfruefløjterne.
 
 

Se, hvad andre deler på Instagram

#østerstrand #østerstrandfredericia #visitfredericia Opdateret af: Destination Trekantområdet – VisitFredericia  | turisme@fredericia.dk
Havfruefløjterne ved Østerstrand Fotograf: VisitFredericia
Havfruefløjterne ved Østerstrand Fotograf: VisitFredericia
Havfruefløjterne ved Østerstrand Fotograf: VisitFredericia