Historien om Hotel Postgaarden

1866: Jernbanen kom til Fredericia, og banegården i Oldenborggade blev taget i brug i 1869. Den blev sammen med færgehavnen byens livsnerve.

1869: Fredericia Jernbanehotel var, indtil den gamle Lillebæltsbro og den nye banegård blev indviet i 1935, et af landets mest kendte og besøgte hoteller, og banegården var landets absolut største mødested for rejsende mellem landsdelene.

1939: i 1939 fik hotellet nyt navn Missionshotel og den nye vært. Hotellet reklamerer med 30 velmonterede værelser/ hyggeligt familiehotel, rimelige priser og ingen drikkepenge.

Under besættelsen blev bygningerne overtaget af tyskerne og brugt af Gestapo.

Missionshotellet intakt.

1950: Det ny Missionshotel v. Ingeborg Schriver

Efter istandsættelse og indlægning af et nyt varmesystem er Det ny Missionshotel over for den gamle banegård blev det igen stedet for store og små sammenkomster. Prisen på værelser var stadig den samme som før, der var varme, varmt og koldt vand samt badeværelser på gangene. 

1981: Ny Missionshotel bliver til Hotel Postgaarden. Hotelnavn verdsliggjort.

Ny Missionshotel i Oldenborggade 4 eksisterer ikke mere. I hvert fald ikke navnet. Det blev udskiftet med det mere verdslige Hotel Postgaarden.

I 1979 overtog ejerne af Hotel Landsoldaten Erik Skree og Gunnar Lund Ny Missionshotel og sidstnævnte fortalte om navneændringen. ”En del udlændinge, især svenskere, har antipati mod missionshoteller. De tror, at der ikke udskænkes spiritus og at forholdet på andre områder er meget missionske. Med navneændringen håber vi, at belægningen bliver endnu bedre her i sommermånederne”. Hotellet har på dette tidspunkt 44 værelser. 

1982: Ny tilbygning til hotellet

Hotel Postgaarden i Oldenborggade, det tidligere Jernbanehotel og senere Missionshotel får en tilbygning mod vest, der øger antallet af værelser med 48. 


2021: Danske Hoteller AS/S køber Hotel Postgaarden, som dermed bliver det 24. hotel i hotelkæden.

Jernbanehotellet omkring år 1900